Acasă » 2014 » Octombrie » 21 » Toamna și ale ei treziri
10:30:13 PM
Toamna și ale ei treziri

„Back in business”, vorba românului!

De ceva vreme (muuultă) m-am tot gândit la acest site drag mie și la felul (nedrept) în care l-am neglijat. Nu am mai scris niciun articol, nicio impresie, dar vreau să mă „revanșez”. Cu toate că nu am mai fost prezentă prin intermediul site-ului, munca mi-am continuat-o la cabinet (până nu demult), am abordat diferite teme nutriționale prin intermediul mass-mediei și a paginii de facebook Dietoterapie.

Totuși, mi-a lipsit această activitate. Am trecut prin multe transformări frumoase de atunci și am o activitate mai intensă și plină de satisfacții. Nu cred că există sentiment mai minunat decât acela când devii părinte, dar, în mod special, mamă.

Nah, că v-am zis-o și pe asta! După scurta (re)introducere, să intrăm „în pâine”.

Nu știu voi cum sunteți, dar pe mine mă depășește timpul, la propriu! Când să mă dezmeticesc, vara trecuse deja, iar toamna... aproape sfârșită. 

În acest sezon observ mai mult decât de obicei (instinctul matern de apărare) persoanele răcite/gripate și încerc să le evit pe cât posibil. Voi cum vă „imunizați” în sezonul rece?

Pentru că timpul a devenit și mai prețios, încerc să simplific totul. Încă nu m-a doborât nicio răceală, deși, am simțit-o prin preajmă de câteva ori.

În acele momente, putem să ne răsfățăm cu o delicioasă supă cremă de dovleac. Supa cremă de dovleac se poate prepara în moduri diferite, astfel, o putem adapta în funcție de necesarul energetic al fiecăruia (dietă hipocalorică, normocalorică sau hipercalorică) și etapele de dezvoltare a organismului (bebeluș, copil mic, preșcolar, școlar, adolescent, adult, vârstnic).

Dovleacul se găsește pretutindeni în acest moment și e foarte accesibil! Chiar și după fierbere, dovleacul conține o importantă cantitate de antioxidanți (luteină, zeaxantină, beta-criptoxantină, alfa-caroten, beta-caroten, vitamina A, vitamina E, folați, vitamina C). E necesar ca fierberea să se realizeze în apă puțină pentru a se pierde o cantitate cât mai mică de vitamine liposolubile.

Să ne apucăm de treabă (cât mai simplă și ușoară)!

Pentru această supă cremă de dovleac avem nevoie de:

  • dovleac (îl puteți găsi sub denumirea de dovleac plăcintar)
  • ceapă
  • cartofi
  • apă/supă de legume
  • sare
  • piper
  • mirodenii

Țin să precizez că eu am pus cantitățile la „ochi”. Am folosit un dovleac (mediu, zic eu), 2 cepe mici, 3 cartofi mici, apă cât să acopăr ingredientele (tăiate cuburi), puțină sare și piper și un vârf de cuțit cu pătrunjel uscat. După ce au fiert toate ingredientele, am scurs apa într-un recipient, legumele le-am pasat cu un mixer vertical și am adăugat treptat apa în care au fiert, obținând consistența preferată. Și gata cina!

dietoterapie.ucoz.ro

 

Prea simplu, prea bun, prea ca la „oraș”!

  Poftă bună, dragilor!

 

     Dietetician - Nutriționist

       Ioana Iluția (Țințișan)

 

 

 

 

Vizualizări: 340 | Adăugat de: dietetician | Tag-uri: supa crema dovleac dieta nutritioni | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: