Parcă ne este din ce în ce mai greu să ne gândim cu ce ne vom hrăni în fiecare dimineață.


O să vă spun un secret tare prețios.


Masa de dimineață ideală trebuie să conțină fructe, legume, semințe și nuci crude (neprăjite, nesărate).

Poate vi se pare bizar ceea ce v-am „spus”, dar aveți încredere și, mai presus de toate, imaginație!


Gătitul este o artă, iar artistul ești TU! 


Astăzi v-am pregătit un mic dejun colorat și revigorant! 


O salată de legume:

        • ceapă verde
        • salată romană
        • salată creață mixtă
        • spanac
        • ridiche
        • roșie
        • 1 praf de sare
        • 1 linguriță ulei de măsline extravirgin


„Îmbrăcămintea” salatei:

        • iaurt simplu 2%
        • arahide crude, decojite
        • semințe de floarea soarelui crude, decojite


Pe lângă toate aceste bunătăți, vă mai aduc un preparat: salata de vinete.
Această salată o puteți servi cu 2 felii de pâine de secară/integrală.
Salata de vinete:
        • se coc vinetele pe plită, se decojesc
        • se coc ardei grași pe plită, se decojesc
        • se taie o ceapă cuburi, se pune la călit în ulei
        • peste ceapă se adaugă roșii tăiate cuburi și se lasă puțin să fiarbă în sucul propriu
        • sare



Observație: roșiile pot să fie puse pe plită la copt, iar apoi să fie decojite.



Iată ce mic dejun minunat!


Poftă bună!

Dietetician - Nutriționist

Ioana Țințișan