Prieteni și cititori dragi, iarna pare că vrea să își facă drum și pe la noi.

Prima zi a lunii decembrie a fost marcată de fulgii de nea care au acoperit orașul, făcându-l magic. 

Și ce frumos e să privești pe fereastră acest fenomen minunat și în casă să trosnească lemnele, încălzindu-ne până și inimile!

Dacă pe fundal se aud gângureli și râsete de copii, atunci ne simțim cu adevărat împliniți!

Și ca o notă nostalgică, mămăliguța aburindă așteaptă cuminte să ne aducă în memorie frânturi din copilărie.

De ce spun asta? Oare până acuma nu am mai mâncat mămăligă?

Această mămăligă este una specială; este mămăliga de cartofi pe care bunica din partea mamei obișnuia să o prepare.

Nu am mai consumat de mult timp. Iată că mi-a reușit!

Ingredientele au fost puse ochiometric.

Avem nevoie pentru prepararea acesteia de:

- cartofi

          - făină de mălai

- sare

-  apă

 

Se pun cartofii curățați la fiert (eu i-am și tăiat cuburi) în apă cu sare. Când sunt fierți, se zdrobesc cartofii, apoi se adaugă făina de mălai în ploaie. 

Și se amestecă energic până capătă consistența potrivită. 

Eu am amestecat destul de mult. Puteți face chiar febră musculară, dar se merită, mai ales dacă nu ați încercat niciodată această variantă.

Peste mămăliguță am adăugat brânză de burduf și am consumat-o cu sana. O bunătate!

 

Vă doresc poftă bună!

Dietetician - Nutriționist

Ioana Iluția (Țințișan)