Micul dejun este masa peste care nu ar trebui să sărim niciodată. Vă propun un mic dejun copios, ușor de realizat!

Rețeta este pentru 3-4 porții, însă o puteți personaliza în funcție de preferințe și sănătate.

Ingrediente:

    • 5 ouă de casă
    • 2 ciuperci champignon mari
    • 1/2 ardei kapia roșu
    • 3 felii subțiri de cașcaval
    • puțin lapte

Se curăță/se spală ciupercile, se taie cubulețe și se pun într-o tigaie de teflon unsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui nerafinat (puteți folosi și altfel de ulei).

După ce s-au rumenit puțin (ciupercile lasă apă — înăbușire), se iau deoparte și se pune ardeiul kapia mărunțit ca să se înmoaie.

Între timp se bat ouăle, iar cașcavalul se taie cubulețe (sau se dă prin răzătoare).

Se amestecă ouăle cu cașcavalul, puțin lapte și ciupercile, iar apoi se toarnă în tigaie peste ardei.

Se amestecă continuu, iar apoi se servește cu o salată (în dimineața aceasta eu prefer ridiche simplă).

Poftă bună!


Dietetician - Nutriționist

Ioana Țințișan