Încă suntem în întâmpinarea primăverii, nu-i așa?

Cu bucurie vă propun o salată colorată, cu arome diferite, care să vă apropie mai mult de acest anotimp mult așteptat!

Se prepară sosul pentru salată (așa numitul „dressing”) din:

      • 1 legătură de pătrunjel mai „slăbuță” - se taie mărunt (depinde de gusturi, se poate folosi și mai puțin pătrunjel)
      • 1 lămâie stoarsă (pentru cei care nu se împacă cu gustul acru al lămâii, se poate folosi mai puțină zeamă sau puțin oțet balsamic pentru cei care au probleme gastrice)
      • 3-4 căței de usturoi dați prin presă
      • ulei de măsline extra-virgin nefiltrat (se poate folosi și cel filtrat/ulei de floarea soarelui nerafinat/ulei de dovleac nerafinat, după preferințe)

Se amestecă bine ingredientele și, în timp ce se curăță legumele și se pregătesc pentru tăiere, se lasă sosul la „odihnă” pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Pentru salată avem nevoie de:

      • 1 legătură „bogată” de ceapă verde 
      • 3 roșii
      • 1/2 castravete 
      • 1 ardei kapia roșu
      • 200 g caș de vacă proaspăt (puteți folosi și telemea de vacă nesărată)
      • puțină sare (dacă simțiți nevoia)

Cantitățile pot să difere în funcție de preferințe, iar tăierea legumelor poate fi de-a dreptul artistică, la fel și aranjarea în farfurie. 

Folosiți-vă imaginația și savurați aroma primăverii!

Dietetician - Nutriționist

Ioana Țințișan