Abordez aceast subiect deoarece se știe prea puțin și sunt prea mulți părinți, în general, care caută informații și nu au de unde să le „culeagă”.

Obezitatea sau supraponderea este asociată acestui sindrom, însă prea puțini se gândesc că excesul ponderal poate fi prevenit sau atenuat prin nutriție, acesta nu este inevitabil. 

Datele de referință de la grupurile normale aplicate persoanelor cu sindromul Down e discutabilă.

Rapoartele contradictorii, la copiii cu sindrom Down, au evidențiat un aport energetic mai mic, similar sau mai mare decât la copiii de aceeaşi vârstă din grupurile de comparaţie, cu un procentaj mic de copii care depăşesc aportul zilnic recomandat cu peste 50 %.

Cu toate acestea, deoarece copiii cu acest sindrom tind sa aibă o statură mai mică decât copiii de aceeaşi vârstă, comparaţii ale aportului energetic trebuie să fie calculate pe unitate de înălţime.

De asemenea, a fost raportat un aport mai mic decât cel recomandat de polizaharide fără amidon cuplat cu un consum mai mare decât cel recomandat de proteine şi grăsimi.

Unii cercetători, au raportat un nivel scăzut de calciu, în special la copiii preşcolari şi şcolari care, refuză sau îşi limitează consumul de lapte.

Aporturile alimentare de fier au fost raportate ca fiind scăzute, în special fierul non-heminic.

Aportul de vitamina A şi C sunt limitate la cei cu consum scăzut de fructe şi legume.

Aportul de vitamine din grupul B a fost, de asemenea, raportat ca fiind scăzut. Dietetician - Nutriționist

Ioana Țințișan