O toamnă minunată, scăldată în raze blânde ale soarelui, ne încântă privirile prin coloritul ei atent țesut de Marele Artist.
Bucuria radiază pretutindeni.

Și a început din mine, apoi s-a răspândit în jurul meu, ca mai apoi să cuprindă până și anotimpul.

Aceeași bucurie poate să izvorască și din tine. Apoi vei vedea cum vei fi purtat pe culmi pe care le credeai de neatins.

Asta e viața reală.

Coboară cu picioarele pe pământ și agață-te de optimism. 

Propune-ți să vezi doar partea bună a oamenilor din jurul tău și a lucrurilor care ți se întâmplă.

Aș vrea să vă mai împărtășesc din starea mea de spirit, însă vreau să vă arăt că ea se manifestă chiar și la nivelul nutriției.

Am pus multă dragoste în prepararea acestei mese. Pe lângă aceasta, am profitat de legumele crude, proaspete, mângâiate de soarele tomnatic.

Și, am mai făcut un lucru bun: încurajez producția locală.

Cam multe pentru o singură zi, așa-i?


Și... surpriză!

Am preparat o salată incredibilă! O masă de prânz plină de energie! Promit că vă va aduce zâmbetul pe buze.

Ingredientul principal: Dragostea.



Cu delicatețea unei prințese veritabile, am tăiat ”fâșii” salata verde, cele două roșii le-am tăiat cuburi, iar cele două ridichi roșii le-am tăiat felii.

Mai apoi, am luat o bucată de telemea nesărată, produsă din laptele unor văcuțe îngrijite, mângâiate și care papă multă iarbă verde, și am tăiat-o cuburi.

Am presărat nițică semințe de floarea soarelui crude (1-2 lingurițe) și câteva alune de pădure.



Mai puțin de jumătate din conserva de ton am pus în ”sălățică” (neapărat în suc propriu) și vreo șase măsline negre tăiate în două.

Un adevărat festin!

Se presară sare și, eventual, doi stropi de oțet balsamic.

Se servește cu o felie de pâine integrală.


Spor la ”devorat”!


Cu multă Dragoste,

Dietetician - Nutriționist

Ioana Țințișan